Vi erbjuder följande kurser:

PENSION I SIKTE

ATT STÄLLA OM FRÅN ARBETSLIV TILL PENSION

När det börjar bli dags att tänka på pensionen är det lätt att fokusera på de praktiska bitarna kring allt från försäkringar till pensionsutbetalningar.
På många arbetsplatser erbjuder arbetsgivaren en hjälp på vägen i pensionsfrågor av den karaktären. Något som är nog så viktigt men ibland glöms bort är att förbereda sig mentalt på omställningen det innebär att gå från yrkesarbetande till att själv bestämma över sin tid. Vetskapen om kommande livsstilsförändringar kan vara stressande även om de inte ses som negativa och att få en hjälp på vägen även i det kan underlätta övergången för alla parter.
Under dagen går vi igenom såväl teori som praktiska övningar.
Du får konkreta verktyg för att på ett så bra sätt som möjligt kunna skapa den tillvaro du önskar och nå målet att vara lika förberedd på alla aspekter av livet efter pensionen.

Den här utbildningen kan ditt företag kombinera med en livsglädjeresa till vackra Portugal. Se mer info här

Kurslängd: 1 dag
>> INTRESSEANMÄLAN

 

 HÄLSOBOOMERANG

Genom sig själv känner man andra, så lär känna dig själv!

Genom den här kursen får du en möjlighet till bättre självförtroende och starkare självkänsla. Du uppnår också en ökad effektivitet och lönsamhet om följer den vägledning du får genom kursens 5 steg:

  1. Skapa tillit till din egen förmåga.
  2. Individuellt anpassat stöd med övningar.
  3. Utifrån nya insikter accepteras tidigare tillkortakommanden.
  4. Med nyfikenhet närmar vi oss självempati.
  5. Vi lär oss vad mogen egoism är.

>> INTRESSEANMÄLAN

 

ATT HÅLLA SOM MÄNNISKA

I ETT UTSATT ARBETE

De flesta som på något sätt arbetar med människor upplever ibland att hur givande arbetet än är tar det även mycket energi. Yrkesgrupper som arbetar med människor är extra utsatta för utmattningsproblematik då man ofta arbetar med sig själv som redskap och aktivt behöver växla mellan aktivitet och vila för att orka fortsätta prestera och samtidigt må bra. Hur medveten man än är om vikten av balans kan det vara svårt att leva efter när engagemanget och/eller arbetsbördan är hög.
Med en grund i vetenskapligt bevisade teorier arbetar vi med såväl praktiska övningar som reflektioner för att ge dig verktyg för att på ett bra sätt hitta balans och stå bättre rustad. Vi blandar allvar med humor för att visa hur vi genom att välja hur vi uttrycker oss och är mot varandra kan skapa det klimat runt oss som vi önskar. Syftet med dagen är att öka kunskapen om sig själv i relationen till andra, för att hålla som människa i ett utsatt arbete.

Kurslängd: 1 dag
>> INTRESSEANMÄLAN

 

BL-VIKTBAND

Viktminskning med Hypnotic Gastric Band

Tänk om DU kan klara av att gå ner i vikt? Tänk om du kunde stärka ditt självförtroende och samtidigt bli fri från sötsug? Tänk om vikten sitter i huvudet? Med  BL-Viktbands viktminskningsprogram kommer du att uppleva en verkligare mättnadskänsla och en mindre magsäck, precis som vid gastric bypass – men utan operation. Lotta är internationellt certifierad NGH hypnoterapeut samt certifierad BL-Practitioner.

>> INTRESSEANMÄLAN

 

SJÄLVHYPNOS 3 tillfällen

Det handlar helt enkelt om mental friskvård där man får lära sig om hjärnan, hormonsystemet, självhypnos, och orsaker till de små egenheter du har för dig som du skäms för eller hindrar dig i vardagen. Hypnos är för att finna harmoni och balans, snabb återhämtning och förnöjsamhet alla dagar i veckan. Det kan hjälpa dig att sluta röka eller förstå orsaken till din fobi eller den panik du kan känna i vissa situationer. Lugna din ångest och få dig att sova gott om natten.

>> INTRESSEANMÄLAN

 

DRÖMSKOLA 3 tillfällen

En hälsosam livsstil handlar om sömn, motion och rätt mat. Den här kursen handlar om det mest grundläggande behovet nämligen vår sömn. Vad händer i hjärnan medan vi sover? Kan man påverka drömmarna? Hjälp andra att förstå vikten av sömn genom att du vet mer. Öka förståelsen för ditt omedvetna och stilla din nyfikenhet om livspusslet genom att ställa rätt frågor utifrån dom drömteman som återkommer. Det är budskap till dig!

>> INTRESSEANMÄLAN

 

MENTAL TRÄNING 5, 7  eller 10 tillfällen

Lär dig grunderna om avslappningsteknik och positivt tänkande så kallade affirmationer. Det är kvalitén på dina tankar som avgör hur du mår och hur din omgivning agerar och reagerar. Lär dig om grundaffekter, det vill säga de känslor som förekommer mest. Den här kursen i förlängning, stärker dig i kris. De mognadsbundna eller situationsbundna kriserna. Hur är det lämpligt att bemöta en människa som just fått besked som skakar om hela familjen eller den som är mitt i skilsmässan där barnen inte mår så bra? Det handlar om att stärka ditt självförtroende och öka din självkännedom för att se mening och hämta styrkan från ditt inre. Vi går igenom psykologiska teorier. För att öka insikter om beteenden och kunna hjälpa någon som går igenom tuffa förändringar, exempelvis skilsmässa, mobbing, dödsfall av närstående eller att bo med någon som missbrukar.

>> INTRESSEANMÄLAN

Vi vet att energi smittar, vi är själva exempel på att glädje ger massor av energi och vi jobbar efter den devisen också. Vi jobbar med det vi tycker är roligast här i världen, att ge av oss själva och den kunskap vi har inom våra områden, som är beteendevetenskap, socialt arbete, pedagogik, psykologi, religion, stresshantering och handledning.

Kontakta oss för ditt unika upplägg och prisidé.